
اتوماسیون خط تولید لاستیک خودرو
اتوماسیون خط تولید لاستیک خودرو شامل چه موادی است؟ پروسه تولید لاستیک خودرو از پیچیدگی های خاصی برخوردار است. مراحل تولید از فرآیند ترکیب مواد اولیه گرفته تا ساخت و مونتاژ تایر بسیار حساس است. به همین دلیل صنعت تولید تایر خودرو جزو صنایع بزرگ دسته بندی شده و نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد.
فرآیند تولید
مرحله اول تولید یعنی ترکیب مواد اولیه به منظور تهیه کامپاند لاستیکی حکم پی ساختمان را دارد. چنانچه این مرحله به درستی انجام نشود نتیجه کار مطلوب نخواهد بود. در این فاز مواد اولیه که در دستگاه های بچینگ ذخیره شده اند باهم ترکیب می شوند.
مواد اولیه شامل کائوچوی طبیعی و مصنوعی، دوده ها، روغن ها و مواد شیمیایی است. این مواد باید با یک نسبت کاملا مشخص و از پیش تعیین شده با هم ترکیب شوند. همچنین از آنجاکه هر قسمت از تایر خواص فیزیکی و مکانیکی متفاوتی دارد باید کامپاندهایی با خواص گوناگون تولید کرد. بنابراین پروسه ای حساس و نیازمند دقت بالاست. خطای انسانی در این بین می تواند سبب اتلاف وقت و انرژی شود. در چنین پروسه هایی نیاز به یک سیستم کنترلی دقیق احساس می شود. بنابراین مکانیزه کردن خط تولید لاستیک امری اجتناب ناپذیر است.
لزوم اجرای اتوماسیون صنعتی
اجرای چنین پروسه های حساسی در صنعت مستلزم یک سیستم اتوماسیون کارآمد و به روز میباشد. گروه مهندسی سورنا با اجرای پروژه های اتوماسیون صنعتی متعدد تجربه لازم در این امر را کسب کرده است. آنچه در ویدئوی زیر می بینید نتیجه تلاش کارشناسان فنی شرکت می باشد.
در پروژه تولید مواد اولیه لاستیک خودرو صفر تا صد سیستم اتوماسیون انجام شده است. اتوماسیون خط تولید تایر شامل این موارد است: ساخت تابلو برق و کنترل، برنامه نویسی، کنترل و مانیتورینگ خط و … .
روند کار به این صورت است که ابتدا آب به لیتراژ مشخص وارد میکسر شده و مواد اولیه هم به آن اضافه می شود. این ترکیب برای مدت زمان یک تا دو ساعت که همگی بر روی HMI قابل تنظیم است باهم میکس میشوند. سپس نمونه گیری جهت بررسی کیفیت محصول نهایی انجام می شود. در صورت تایید، مواد به مخازن کوچکتر 1000 لیتری منتقل شده و وارد فاز بعدی تولید لاستیک خواهند شد.
در پروسه اتوماسیون خط تولید لاستیک تجهیزاتی همچون پی ال سی دلتا DVP14SS2R و اچ ام آی دلتا مدل DOP-107BV مورد استفاده قرار گرفته است.